Ιδρυτής – Επιστημονικός Διευθυντής

Ο Δημήτρης Ναλμπάντης είναι ο ιδρυτής και o επιστημονικός διευθυντής των Κέντρων Οστεοπαθητικής, Φυσικοθεραπείας και Βελονισμού OSTICO που εδρεύουν στα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης και Βέροια Ημαθίας.

Είναι Υποψήφιος Οστεοπαθητικός Ιατρός της Γερμανικής Οστεοπαθητικής Σχολής, απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και έχει ολοκληρωμένες  μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  με κατεύθυνση την Άθληση και Υγεία.

Στο τελευταίο εξάμηνο των σπουδών του είχε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει την πρακτική του άσκηση στο Κέντρο αποκατάστασης ΕΥΕΞΙΑ, στο τμήμα Μυοσκελετικής Αποκατάστασης. Εκεί ειδικεύτηκε στην Μυοσκελετική αποκατάσταση και συγκεκριμένα στην αποκατάσταση και επανένταξη ασθενών μετά από Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου και Γόνατος.

Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές του σπουδές ολοκλήρωσε διάφορα σεμινάρια Μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης (ERGON IASTM Technique, Kinetic Flossing, Dry Needling), Manual therapy και Χειροπρακτικής (Mulligan manual therapy, Ackermann method).

Τελειώνοντας τις μεταπτυχιακές του σπουδές, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Βιοϊατρικού Βελονισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με την Ελληνική Φυσικοθεραπευτική Εταιρεία Αλγολογίας.